applikationer

Inom vårt sortiment har vi ett brett utbud av lösningar för sprinklerinstallationer. Oavsett om det gäller presskopplingar (för tjocka och tunnväggiga stål- eller plaströr) eller rillkopplingar, har alla produkter de nödvändiga produktgodkännandena för användning i sprinklerinstallationer från VdS, FM, LPCB till UL.

Vårt VSH XPress elfrözinkat och rostfritt stålsystem (DN20-DN100) är certifierat för sprinkler- och lågtrycksvattenånginstallationer och är lämpligt för fasta sprinklerinstallationer för storlekar upp till DN100. Eftersom VSH XPress Sprinkler är godkänt som system är det obligatoriskt att använda de godkända kombinationerna av kopplingar, rör och verktyg.

sprinkler rör

VSH XPress Sprinkler ML (DN25-DN50) är idealisk för höghus där sprinklerrören ska vara ingjutna i golv/tak och består av flerskiktsplaströr (PE-Xc/Al/PE-Xc) och presskopplingar av plast (PVDF). Unikt med detta system är att det kan hällas i betong, utan extra skydd (t.ex. Denso-tejp) mot betongens negativa effekter på rörmaterialet och kopplingarna.

Om du letar efter en lösning för sprinkler i större dimensioner (>DN50) så har vi den idealiska lösningen i vårt sortiment med de rillade kopplingarna från VSH Shurjoint. Med VSH Shurjoint kan du realisera dina sprinklerinstallationer på ett snabbt och rent sätt, precis som med presskopplingar. Och genom att välja en kombination av VSH Shurjoint för de större storlekarna eller VSH PowerPress (DN15-DN50) eller VSH XPress för de mindre storlekarna, får du alltid den lägsta totalkostnaden för installationen.

några frågor?

vänligen kontakta oss